online tafelkopen

Waardevolle spullen veilig opbergen in een vloerkluis

Geplaatst op

Hoewel veel mensen zich er niet mee bezighouden, is het een goed idee om waardevolle bezittingen te bewaren in een kluis. In Nederland werden in 2017 ruim 55.000 inbraken gepleegd, wat neerkomt op ongeveer één inbraak per tien minuten. Een goede kluis kan verlies van bezittingen voorkomen, zelfs bij een inbraak.

 

Hoe een kluis zelfs voorbereide inbrekers te slim af is

Een goede kluis bezit certificeringen die garanderen dat hij inbraakwerend is. Dat wil zeggen dat de kluis niet simpelweg met een boor of ander gereedschap opengebroken kan worden, maar daadwerkelijk de inhoud stevig beschermd.

 

Een goede kluis kan verankerd worden aan de muur en/of vloer, waardoor inbrekers de kluis bovendien niet mee kunnen nemen om hem op een later moment rustig open te breken.

 

Hoewel een dergelijke kluis niet erg goedkoop is, kun je er hiermee wel zeker van zijn dat je meest waardevolle bezittingen veilig opgeborgen zijn, zoals familiestukken, juwelen, geld en foto’s.

 

Een vloerkluis: lastig te zien en veilig

Een bijzondere kluis is de vloerkluis die, zoals de naam al doet vermoeden, verwerkt zit in de vloer. Een vloerkluis heeft bovenop de kluis een buis die de opening vormt met de ruimte. Via deze buis kun je spullen in de kluis doen en ze er later weer uithalen.

 

Vanzelfsprekend is een vloerkluis alleen mogelijk op de begane grond. Het is een bijzonder veilige kluis, omdat hij niet direct opvalt en bovendien erg lastig te verwijderen is uit de grond.

 

Inbrekers zouden hiervoor grof geweld moeten gebruiken, wat niet alleen veel tijd kost, maar door het geluid ook de aandacht trekt. Daarom is het voor inbrekers het risico doorgaans niet waard en zit je dus helemaal veilig met een vloerkluis.

 

Een vloerkluis kan bovendien brandwerend zijn, waardoor je spullen ook beschermd zijn tegen een woningbrand. Er zijn vloerkluizen in verschillende formaten en met verschillende certificeringen. Kies voor een formaat waarvan je zeker bent dat je al je waardevolle spullen kwijt kunt.

 

Je kunt de kluis het beste laten plaatsen op een locatie waar je iets over de kluis heen kunt zetten, maar je ook zonder al te veel moeite je kluis kunt bereiken. Een voorbeeld is onder een tafel en/of onder een kleed.

Gerelateerde berichten

Verschillende soorten gietvloeren

Een gietvloer kan worden geleverd in verschillende soorten materialen, zoals epoxy, polyurethaan en cementgebonden. Welke soort moet jij kiezen als...

Lees meer

Over ons

Zoek je informatie over het uitzoeken van tafels of wat toffe modellen zijn? We nemen het met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ onlinetafelkopen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden