online tafelkopen

Verschillende soorten gietvloeren

Geplaatst op

Een gietvloer kan worden geleverd in verschillende soorten materialen, zoals epoxy, polyurethaan en cementgebonden. Welke soort moet jij kiezen als je erover denkt om een gietvloer aan te schaffen?

Epoxyvloeren

Een epoxyvloer (ook wel: EP) onderscheidt zich van ander gietvloer materiaal door de hardheid. Een epoxyvloer is veel harder dan bijvoorbeeld een polyurethaan gietvloer. Hierdoor worden epoxyvloeren voornamelijk gebruikt in laboratoria en industriële bedrijven. Ook garages, bouwmarkten en magazijnen maken veelvuldig gebruik van epoxyvloeren. Een epoxyvloer is minder elastisch en zacht dan een polyurethaan gietvloer en wordt daarom niet geadviseerd voor woningen.

Polyurethaan gietvloeren

De polyurethaan (ook wel: PU) gietvloer wordt wél veel gebruikt voor particulier gebruik. Een PU gietvloer voelt zachter aan, waardoor het wooncomfort wordt verhoogd. Het zachte polyurethaan dempt namelijk geluid en je hoort hierdoor vrijwel niets van voetstappen. Bovendien is het materiaal elastisch. Een elastische vloer heeft als voordeel dat deze beter bestand is tegen krassen en valschade. Een polyurethaan gietvloer heeft een vochtdichte coating. Je kunt deze gietvloer dus zeer goed gebruiken voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Ook neemt de PU gietvloer snel de temperatuur van de woning aan, waardoor koude voeten tot het verleden behoren. Wil je toch nog warmere voeten? Polyurethaan gietvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming.

Cementgebonden gietvloeren

Een cementgebonden gietvloer is juist niet geschikt voor vochtige ruimtes. Dit komt doordat het cement een te open structuur heeft. Het cement wordt in lagen aangebracht, waardoor je een echte ‘rauwe’ industriële look krijgt. In tegenstelling tot de hierboven genoemde gietvloeren heeft de cemtengebonden gietvloer een dikte van 4-5 centimeter. Dat is circa 1-2 centimeter dikker dan de epoxyvloer en PU vloer.

Conclusie

Voor iedere soort gebruik is er een geschikte gietvloer beschikbaar. Laat je toch altijd goed adviseren door een gietvloerspecialist. Een gietvloer is een investering waar je weinig onderhoud aan hebt en toch jarenlang mee gaat.

Gerelateerde berichten

Over ons

Zoek je informatie over het uitzoeken van tafels of wat toffe modellen zijn? We nemen het met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ onlinetafelkopen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden