online tafelkopen

Voordelen van een Sta-zit-tafel

Geplaatst op

Zitten is het nieuwe roken, komt je deze slogan bekent voor? Te lang zitten schijnt slecht voor je te zijn. De meeste mensen zitten gemiddeld 8,7 (rivm) uur per dag? Hoeveel uur zit jij? Een sta-zit-tafel kan helpen om dit aantal te verminderen. Maar wat zijn de voordelen en waar moet je op letten. In deze blog vertellen we er meer over.

Waarom zitten is zo slecht?

Met zitten beweeg je nauwelijks je benen, voor de info de benen zijn de sterkste spiergroepen van een mens. Door het weinige bewegen gaat je lichaam in een ‘shut down’ modus. Je lichaam gaat dan minder energie opnemen, de stofwisseling wordt dan trager. De energie haal je uit koolhydraten. De koolhydraten worden in je lichaam ongezet in suiker ofwel energie. Je lichaam verbruikt dus minder energie. De energie (suikers) die aanwezig zijn in het lichaam worden dan omzet in vet. Je komt dus aan.

Gevolgen van te veel zitten kunnen leiden tot Diabetes type 2, hart- en vaatziekten en obesitas. Maar hoe zorg je ervoor dat je minder zit?

Hoe kun je dit verbeteren?

Eigenlijk wil je je lichaam uit de spaarmodus halen. Als je langer dan een half uur zit gaat je lichaam in een spaarmodus. Om je lichaam uit de spaarmodus te halen moet je een lichte inspanning leveren. Dit kan zijn: koken, slenteren en staan.

Tips om meer te bewegen op kantoor:

  • Haal zelf je koffie, zo sta je vaker op en loop je mee
  • Loop in de pauze een rondje buiten. Je krijgt een frisse neus en je krijgt je lichaam uit de spaarmodus
  • Kies een printer die wat verder van je weg staan
  • Ga staan als je gaat bellen

Een staand bureau, helpt dat?

Ja, dit is een zeer goede oplossing om minder te zitten. Staan is een lichte inspanning, dit is genoeg om de normale stofwisseling op peil te houden. Door af te wisselen tussen zitten en staan ben je geconcentreerder en voel je je fitter. Een staand bureau is een goede oplossing. Enkele manieren voor een stand bureau zijn:

  • Creëer een ruimte met hoge staan tafels. Je kunt je laptop meenemen om hier te werken;
  • Bestel een zit sta tafel dat in hoogte verstelbaar is. Je kunt doormiddel van een hendel of elektrische motor het bureau op de juiste hoogte verstellen. Houd wel rekening met de kabels van het scherm en PC, om te voorkomen dat alles eraf valt als je je bureau verhoogt

Zijn er andere manieren?

Een pingpongtafel of tafelvoetbal zie je ook vak. Dit helpt ook, je bent effe lekker weg van je bureau en je beweegt.

Gerelateerde berichten

Slapen op de grond: goed of slecht?

Een matras is niet weg te denken uit een slaapkamer. Toch sliepen mensen eeuwenlang, al dan niet met wat zacht materiaal ertussen, op de grond. Hoe...

Lees meer

10 bijzondere types hotelbed

Of het nu thuis of op reis is, een goede nachtrust is essentieel om het meeste uit de dag te halen. Veel hotels zijn vrij serieus over de zaak: het...

Lees meer

Over ons

Zoek je informatie over het uitzoeken van tafels of wat toffe modellen zijn? We nemen het met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ onlinetafelkopen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden