online tafelkopen

Slapen op de grond: goed of slecht?

Geplaatst op

Een matras is niet weg te denken uit een slaapkamer. Toch sliepen mensen eeuwenlang, al dan niet met wat zacht materiaal ertussen, op de grond. Hoe goed is het slapen op een harde ondergrond?

 

De rug

Als je op de grond gaat slapen zul je dat hoogstwaarschijnlijk als eerst in je rug voelen. Het effect van de harde grond voel je vrijwel meteen, maar dit is niet per se negatief. Er zijn zelfs onderzoeken die suggereren dat het goed kan zijn voor de stand van de rug.

 

Pijnklachten

Mensen met rugklachten geven wel eens aan profijt te hebben van slapen op de grond. Op zich is dat niet gek, want de ondergrond dwingt je lichaam in een goede houding te gaan liggen. Het ligt uiteraard niet zacht, maar kan je wel helpen je natuurlijke houding terug te krijgen.

 

Rust en energie

Op de grond slapen kan meer rust geven en de kans bestaat dat je makkelijker kunt opstaan. Het wil nog wel eens verleidelijk zijn om te blijven liggen op je comfortabele matras, het kan een hele uitdaging zijn om de snooze knop van je alarm niet te gebruiken. Als je op de grond slaapt heb je die neiging waarschijnlijk een stuk minder, het kan je dus helpen om op tijd op te staan.

 

De nadelen

In werkelijkheid zijn er niet veel nadelen aan het slapen op de grond. Dat geldt althans voor gezonde mensen. Mensen met klachten of een blessure kunnen beter op een passend matras slapen. Toch is het in de winter soms wel een uitdaging, want de vloer kan behoorlijk afkoelen als de kachel uitstaat. Ook kun je het knuffelen met je partner wat minder aangenaam voelen.

 

Je kunt dus best een keer proberen om op de grond te slapen. Je dikke matras zal de nacht erop juist extra comfortabel aanvoelen als het je niet bevalt!

Gerelateerde berichten

10 bijzondere types hotelbed

Of het nu thuis of op reis is, een goede nachtrust is essentieel om het meeste uit de dag te halen. Veel hotels zijn vrij serieus over de zaak: het...

Lees meer

Over ons

Zoek je informatie over het uitzoeken van tafels of wat toffe modellen zijn? We nemen het met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ onlinetafelkopen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden