De voordelen van goede spouwmuurisolatie

Posted by on juni 6, 2018 in Duurzaamheid | Reacties uitgeschakeld voor De voordelen van goede spouwmuurisolatie

De voordelen van goede spouwmuurisolatie

Het isoleren van een huis levert veel voordelen op, zeker als het gaat om de spouwmuur. Met spouwmuurisolatie houdt je een huis eenvoudig op een prettige temperatuur, wat ook gunstig is voor het energielabel van je huis. Daarnaast heb je ook geen last meer van optrekkend vocht. Bekijk hieronder ook de toelichting.

 

Sneller je huis verkopen met een hoger energielabel

Wanneer je een huis wilt verkopen is het gunstig als deze voorzien is van een hoger energielabel. Een duurzaam huis is voor potentiële huizenkopers veel interessanter om te kopen, dan een huis waar veel gestookt moet worden.

 

Milieubewust wonen

Duurzaamheid is steeds voor meer mensen een hot-issue. Je wilt een mooie, gezonde leefomgeving bieden aan je kinderen en je wilt dat zij ook nog lang van de wereld kunnen genieten. Het aanbrengen van kwalitatief hoogwaardig isolatiemateriaal in je huis is hiervoor een stap in de goede richting. Spouwmuurisolatie wordt in bijna alle gevallen van gerecycled materiaal gemaakt, waardoor je ook het milieu spaart.

 

Geen vocht meer in de muren

Veel oude woningen hebben last van ondergelopen kruipruimtes en vocht in de spouwmuren. Met goede isolatie sla je hierbij twee vliegen in één klap: je hebt nooit meer last van vochtige binnenmuren en de temperatuur in huis wordt gelijkmatig verdeeld. Je hebt hierdoor veel meer wooncomfort en minder onderhoudskosten.

 

Kleine investering met veel resultaat

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is slechts een kleine ingreep en de kosten hiervoor vallen dus ook mee. Het aanbrengen van de isolatie gebeurt via kleine gaten in de muur en is bijna altijd binnen een dag klaar.

 

Het meest efficiënte is om alle muren in één keer aan te laten pakken. Hierdoor hoeft de isolatiespecialist slechts één keer langs te komen, kun je de kosten drukken en ben je binnen een dag geholpen.