Voordelen van akoestisch spuitwerk

Posted by on juni 15, 2018 in Duurzaamheid, Vloeren | Reacties uitgeschakeld voor Voordelen van akoestisch spuitwerk

Voordelen van akoestisch spuitwerk

Het gebruik van akoestisch spuitwerk levert aanzienlijke voordelen. Een akoestisch plafond kan in een huis, kantoor of restaurant worden gespoten. Plafonds zijn normaal plat en soepel, waardoor ze zelfde de kleinste geluiden eenvoudig kunnen versterken. De opeenhoping van deze geluiden zorgt voor ruis en ongewenste ruis leidt uiteindelijk tot ergernis en stress.

De voordelen in huis

Verminder de afleiding door ongewenste geluiden in bijvoorbeeld de eetkamer door een akoestisch plafond te laten spuiten. Dit is toe te passen op iedere plafondvorm en iedere ondergrond. Doordat het plafond zeer stabiel is bij hoge luchtvochtigheid is ook het goed toe te passen in de keuken. Eén van de grootste voordelen van een akoestisch plafond is het stukje privacy. Als je bijvoorbeeld een akoestisch plafond in huis hebt zorgt dat voor meer privacy en vertrouwelijkheid door de verbeterde geluidsisolatie in deze ruimtes. Je zult buiten deze kamers de gesprekken niet horen. Voor de buren ook altijd fijn als net dat nummer op de radio komt die keihard aan moet. Het plafond is onderhoudsvriendelijk en zeer eenvoudig plaatselijk te repareren mocht dat nodig zijn.

De voordelen op kantoor

Werken in een groot kantoor zorgt voor een hoop geluiden waardoor je ook erg moe kunt worden. Met een akoestisch plafond worden de meeste geluiden gedempt zodat er geen ruis in de ruimte ontstaat. In een groot kantoor zorgt het er ook voor dat er geen galm is. Het plafond is volledig ademend, dus zul je niet in een benauwde ruimte werken. Ook op kantoor zorgt het voor een stukje privacy wat natuurlijk fijn is als jij een vertrouwelijk gesprek voert met een klant of collega. Kantoren gaan er steeds strakker uit zien en daar hoort dan ook een modern en functioneel plafond bij voordeel van het akoestische spuitwerk is dat het zeer licht is van gewicht en volledig naadloos dit maakt richtingloos ontwerpen mogelijk.