online tafelkopen

3 tips om je huis optimaal te isoleren

Geplaatst op

Met een goede isolatie van je huis kun je geld besparen. Daarnaast zorgt betere isolatie voor een aangenamer binnenklimaat en het is goed voor het milieu en je meubilair. Wij geven een aantal tips om het huis optimaal te isoleren.

 

Dakisolatie

Tijdens de koude maanden van het jaar verlaat veel warmte het huis via het dak. Dit percentage van verloren warmte kan oplopen tot zo’n 30 procent. Vandaar dat dakisolatie een belangrijke stap is om het huis te isoleren. Bij deze vorm van isolatie zijn er meerdere mogelijkheden om het isolatiemateriaal te plaatsen. Zo kan zowel de binnen- als buitenkant van het dak geïsoleerd worden, daarnaast is het ook mogelijk om de zoldervloer te voorzien van een isolatielaag. Ook bij een plat dak is isolatie mogelijk.

 

Muurisolatie

Ook via de muren verlaat veel warmte een ruimte, vandaar dat er met muurisolatie veel bespaard kan worden. De besparing hangt af van het type woning, zo is er in een vrijstaand huis meer rendement te behalen in vergelijking met een tussenwoning. Muurisolatie is vooral interessant voor oudere woningen met muren zonder spouw. Voor isolatie van de spouwmuur is de zogenoemde spouwmuurisolatie zeer geschikt.

 

Vloerisolatie

De vloer wordt nog wel eens over het hoofd gezien als het om warmteverlies gaat, maar ook via de kruipruimte onder het huis kan een woning veel warmte verliezen. Dit is tegen te gaan door bovenkant van de kruipruimte te isoleren, bijvoorbeeld met behulp van isolatiematrassen. Daarnaast is het ook mogelijk om vloer van de kruipruimte te isoleren, dit wordt bodemisolatie genoemd. Door bodemisolatie wordt het verschil in temperatuur en vochtigheidsniveau tussen de kruipruimte en de vloer erboven kleiner, waardoor het warmer blijft in de kamer. Ook op deze manier kan er flink bespaard worden op de stookkosten.

 

Goede isolatie resulteert in een lagere energierekening en zorgt voor meer comfort in huis. De meeste vormen van isolatie kunnen binnen dag worden gerealiseerd. Bij Koston kunt u een gratis inventarisatie aanvragen om te kijken met welke isolatie u het meest kunt besparen.

Gerelateerde berichten

Verschillende soorten gietvloeren

Een gietvloer kan worden geleverd in verschillende soorten materialen, zoals epoxy, polyurethaan en cementgebonden. Welke soort moet jij kiezen als...

Lees meer

Over ons

Zoek je informatie over het uitzoeken van tafels of wat toffe modellen zijn? We nemen het met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ onlinetafelkopen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden