online tafelkopen

De beste soort vloer voor je interieur

Geplaatst op

Er zijn erg veel verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen wanneer je je woning wilt renoveren of een nieuwe woning hebt. In de meeste gevallen zul je al wat meubels en spullen hebben, dus het is belangrijk dat de uitstraling van de vloer, goed past bij de rest van je interieur. Dus welke vloer moet je dan gaan kiezen? Wat is nu de beste keuze voor bij jouw interieur? In deze blog geven we je een aantal tips om je te helpen met het maken van de juiste keuze qua vloer voor je woning.

Gietvloeren

Gietvloeren zijn een uitstekende vloer die past bij veel verschillende soorten interieur. Of je nu veel moderne meubelstukken hebt of meer industrieel dan passen deze perfect bij een gietvloer. Gietvloeren passen verder ook wel goed bij de wat neutralere of ┬┤scandinavische┬┤ interieur stijlen. Het mooie van een gietvloer is dat je deze kunt verkrijgen in allerlei kleuren. Dus als je graag een strakke naadloze witte vloer wil hebben, dan kan dat. Maar ook als je liever een kleurrijke vloer wilt hebben met een knallende kleur, is dit mogelijk. Een gietvloer kan ook met een neutralere kleur meer nadruk leggen op de meubelstukken en andere delen van het interieur, dus je zit eigenlijk bijna altijd wel goed met een gietvloer.

PVC-vloeren

PVC-vloeren zijn ook bijzonder veelzijdig. Je kunt een PVC-vloer krijgen in de kleuren en met de texturen van echte materialen, zoals hout of natuursteen, maar ook een egale en naadloze vloer is mogelijk met PVC. Daardoor is een PVC-vloer altijd te combineren met je interieur. Als je bijvoorbeeld veel landelijke meubels hebt, dan kun je bijvoorbeeld een PVC-vloer laten leggen die lijkt op natuursteen. Heb je een meer klassieke inrichting, dan kun je een PVC-vloer laten leggen met een visgraat houtlook. Dus net zoals met een gietvloer, zul je met een PVC-vloer ook bijna altijd wel goed zitten. Alleen heb je wel vaak wat minder kleurkeuze als het gaat om een PVC-vloer. Daarentegen kun je een PVC-vloer wel krijgen met natuurlijke patronen en uitstraling. Dat is bij een gietvloer dan weer net wat lastiger om te realiseren.

Gerelateerde berichten

Verschillende soorten gietvloeren

Een gietvloer kan worden geleverd in verschillende soorten materialen, zoals epoxy, polyurethaan en cementgebonden. Welke soort moet jij kiezen als...

Lees meer

Over ons

Zoek je informatie over het uitzoeken van tafels of wat toffe modellen zijn? We nemen het met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ onlinetafelkopen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden