online tafelkopen

Tafel schilderen: welke verf heb je nodig?

Geplaatst op

Je tafel op maat nieuw leven inblazen is relatief eenvoudig door het te verven. Op deze manier voorzie je jouw tafel van een nieuwe look en geef je direct je interieur een andere uitstraling. Met ons stappenplan helpen we je om de juiste verf te kiezen en leggen we uit hoe je te werk moet gaan.

Stap 1: de ruimte waarin je gaat schilderen

Om de verf goed aan de tafel te laten hechten is het belangrijk dat de ruimte waarin je gaat schilderen goed ventileert en een stabiele temperatuur van ongeveer 20 graden heeft. In een ruimte waarin deze voorwaarden optimaal zijn, bereik je doorgaans de beste resultaten.

Stap 2: de tafel voorbereiden

Verf bindt het best op een schone tafel, daarom dien je deze eerst schoon te maken met ontvetter. Schuur eventuele oneffenheden weg en maak de tafel daarna vrij van zaagsel en stof met een droge doek.

Stap 3: de tafel in de grondverf zetten

Nadat je de tafel hebt afgenomen met een doek is het gereed om te schilderen met grondverf. Wees niet te voorzichtig met het aanbrengen van de grondverf, deze mag er in een redelijk laag op aangebracht worden. Doorgaans dient grondverf zo’n 5 tot 6 uur te drogen, waarna het weer overschilderbaar en bewerkbaar is.

Hulp nodig bij het kiezen van verf?

De juiste verf vinden voor je tafel kan een uitdaging zijn. Je moet weten welke verfsoort het best aan jouw tafel hecht en hoe je deze aanbrengt.  Sikkens verf kopen met deskundig advies doe je bij Verf-voordeel.nl. Een betrouwbare webshop waar ze van maandag tot en met zaterdag via een chat en telefonisch klaarstaan om je online te helpen bij het kiezen van de juiste verf.

Stap 4: de tafel schilderen

Tijdens stap 4 schilder je de tafel met een lak of verf. Net als grondverf is lak doorgaans na 5 tot 6 uur overschilderbaar. Wanneer je nog niet helemaal tevreden bent over de kleur kun je de tafel
een tweede keer schilderen.

Gerelateerde berichten

De 3 populairste wooninrichtingen

Modern, chic, landelijk, Scandinavisch en ga zo maar door. Een greep uit de populairste inrichtingen van deze tijd.  Met een overvloed aan unieke...

Lees meer

Over ons

Zoek je informatie over het uitzoeken van tafels of wat toffe modellen zijn? We nemen het met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ onlinetafelkopen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden