online tafelkopen

Hoe maak je een pallet tafel?

Geplaatst op

Koop je jouw tafel graag kant-en-klaar in een meubelzaak, shop je online of ben je een echte doe-het-zelver? Een tafel van pallets is al lang niet meer alleen bereikbaar voor de handige timmerman, ze zijn tegenwoordig namelijk ook gewoon te vinden in een meubelzaak of bouwmarkt. Wil je echter besparen op de kosten en vind je het leuk om te klussen? Volg dan onderstaande stappen en maak je eigen, unieke pallet tafel.

1.      Pallets kopen

Je kunt ervoor kiezen om Marktplaats af te struinen op zoek naar pallets, maar daar vind je voornamelijk gebruikte pallets die veelal ook nog eens verkleurd zijn. Je kunt deze opnieuw schuren en lakken, maar je kunt er ook voor kiezen om even langs de plaatselijke pallethandel te rijden om een aantal goedkope pallets op de kop te tikken. Vierhouten Pallets is een pallethandel die bijvoorbeeld allerlei soorten pallets verkoopt.

2.      De pallets behandelen

Nadat je de pallets hebt gekocht kun je ze gaan schuren en lakken. Door de pallets te schuren verwijder je (grote) splinters en het lak beschermt tegen kringen in het hout.

3.      Schroef de wieltjes vast

Afhankelijk van de hoogte die je tafel moet hebben, gebruik je 1, 2 of 3 pallets. Europallets zijn zo zwaar dat ze niet aan elkaar vastgeschroefd hoeven te worden; door het gewicht verschuiven ze niet of nauwelijks. Als je twee bokwieltjes en twee zwenkwieltjes hebt gekocht, schroef je ze vast aan de onderkant van de pallet. Zorg ervoor dat je de wieltjes zo bevestigd dat de tafel later gemakkelijk te verrijden is.

4.      Kies je decoraties

Maak je tafel af door het te decoreren. Kies bijvoorbeeld voor een dienblad met vazen, kaarsen en een bloemetje of gebruik een glasplaat op je tafel voor een glad oppervlak: makkelijk schoon te maken en handig in gebruik!

Gerelateerde berichten

De 3 populairste wooninrichtingen

Modern, chic, landelijk, Scandinavisch en ga zo maar door. Een greep uit de populairste inrichtingen van deze tijd.  Met een overvloed aan unieke...

Lees meer

Over ons

Zoek je informatie over het uitzoeken van tafels of wat toffe modellen zijn? We nemen het met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ onlinetafelkopen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden