online tafelkopen

Zo richt je je kleine kamer in met kamerplanten

Geplaatst op

Van krappe hoeken tot beperkte indelingsmogelijkheden, elke centimeter telt als het op kleine ruimtes aankomt. En helaas hebben we als stadsbewoners vaker wel dan niet te maken met minder ruimte dan we zouden hopen! Gelukkig zijn er een heleboel hulpmiddelen om een kleine woonkamer in te richten (bedankt, Pinterest!), en alleen omdat je beperkte ruimte hebt betekent niet dat je niet kunt genieten van de schoonheid en voordelen van kamerplanten! Hieronder vind je de favoriete planten van onze planten stylist voor kleine woonkamers, plus extra tips om er het beste van te maken.

Ga voor hoogte

En vermijd bossigheid, vooral als je kijkt naar kamerplanten. Als alles goed gaat (en dat hopen we!), zullen je kamerplanten groeien. Zorg ervoor dat je daarop bent voorbereid door te kiezen voor planten die relatief beperkt blijven tot de breedte van hun pot – zowel jij als je plant zullen de extra ruimte waarderen. 

Creëer groepjes

Wil je een vleugje jungle maar ben je bang dat je de ruimte niet hebt? Net zoals je een hoekje zou bestemmen voor een stoel of een ander meubelstuk, maak je een klein hoekje voor een groepje planten. Dit kan een grote impact hebben zonder dat je ruimte rommelig of claustrofobisch aanvoelt. Begin met iets groters en combineer daaromheen kleinere planten met verschillende blaadjes en tinten groen. Gebruik plantenstandaards, werk altijd met oneven aantallen (geloof ons – het werkt!), en creëer smaakvol de perfecte groepering van planten.

Omarm de opvallende plant

Soms is er maar één meubelstuk nodig om een ruimte echt te veranderen, en in dit geval hebben we het over een plant in pot. Een van de grootste uitdagingen van het inrichten van een kleine woonkamer is de dunne lijn tussen gezellig en rommelig, en een manier om dit te voorkomen is door te investeren in minder maar grotere stukken. Tip: een seringenboom kan een kamer echt samenbrengen en ook de illusie wekken dat de ruimte groter is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Zoek je informatie over het uitzoeken van tafels of wat toffe modellen zijn? We nemen het met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ onlinetafelkopen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden