online tafelkopen

Voordelen van een smalle wijnklimaatkast

Geplaatst op

Een wijnklimaatkast is onmisbaar in het interieur van een wijnliefhebber. Je hebt ze in verschillende maten en soorten. Voordat je een wijnklimaatkast gaat kopen kan je als beste kijken waar je de kast wil hebben. Maar wat zijn dat alle voordelen van zosmalle wijnklimaatkast? 

Aantal voordelen 

Temperatuur 

Als eerst is de kast constant op dezelfde temperatuur. Dit zorgt ervoor dat de wijnen langer goed blijven. Bij kamertemperatuur komt het voor dat de wijnen sneller rijpen. Wijn blijft het beste en langste goed als de wijn op een temperatuur van 10 tot 13 graden blijft. Dit geldt niet voor elke wijn. Als dit niet zo is staat dit op het etiket.  

Serveren 

Wijn komt het beste tot zijn recht als het gedronken wordt op de juiste temperatuur. Omdat de wijn al in de klimaatkast ligt, ligt het al op de juiste temperatuur. Zo kan het gelijk geserveerd worden op de juiste temperatuur.  

Tocht 

Een ander voordeel van een klimaatkast is dat de wijnflessen niet op de tocht liggen. Als de wijn op de tocht ligt, zoals bij een open raam. Is dit niet goed voor de wijn. De wijn kan zich dan niet verder ontwikkelen. 

Verlichting 

UV lichten zijn niet goed voor wijn. Op deze manier kan de wijn verkleuren en ook anders gaan smaken. Donker groen glas (waar wijn dan ook regelmatig in zit) houdt niet alle UV lichten tegen. In een wijnkast komen geen UV lichten in en is dan ook niet schadelijk voor de wijn. De lichten in de wijnkast is dan ook altijd LED, dit geeft geen schade aan de wijn. 

Trillingen  

Als wijn in een wijnkast ligt, is het veilig opgeborgen. Dit betekent dat de flessen in rust worden bewaard en geen trillingen krijgen. Vooral oude wijnen zijn erg gevoelig voor trillingen. Dit gaat ten koste van de smaak van de wijn. 

Luchtjes 

De wijnkast is vrij van luchtjes. Zo kunnen er geen luchtjes de fles naar binnen dringen. Den maar bijvoorbeeld aan de lucht die hangt in een vochtige ruimte of kook luchtjes. Deze dringen naar binnen via de kurk die in de fles zit.  

Soorten wijnklimaatkasten 

Er zijn veel verschillende wijnklimaatkasten. Ook in maten zijn er veel. Je hebt kleine wijnklimaatkasten. Die onder de bijvoorbeeld het aanrecht blad kunnen. Ook heb je wijnklimaatkasten die groot zijn en meer dan 150 wijnflessen. Je hebt ook smalle wijnklimaatkasten. Deze kunnen makkelijk ingebouwd worden in bijvoorbeeld het keukenblok. Deze staan dan niet in de wegOok kan er in smalle wijnkasten veel wijn tot ongeveer 80 flessen. Dit is de ideale hoeveelheid, 30 stuks kan net te weinig zijn maar meer dan 150 flessen is wel erg veel voor een gemiddeld huishouden.  Smalle wijnkasten zijn een sieraad voor de keuken. Een voordeel van een smalle wijnklimaatkast is ook de temperatuur. Alle “grote” wijnklimaatkasten kan je in 2 verschillende temperaturen instellen. Zo kan je bijvoorbeeld de onderste helft van de wijnkast kouder zetten als de bovenste helft.  

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Zoek je informatie over het uitzoeken van tafels of wat toffe modellen zijn? We nemen het met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ onlinetafelkopen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden