online tafelkopen

Meubels op maat laten maken

Geplaatst op

Meubels op maat

 

Je hebt een enorme verzameling vaasjes en ook een flinke serie boeken, die een mooi plaatsje in je woonkamer verdienen. Echter, de kast die je voor deze spulletjes nodig hebt is niet te vinden. Een boekenkast is eigenlijk alleen voor boeken en een vitrinekast is ook niet echt wat je voor je vazenverzameling zoekt. Het moet eigenlijk een combinatie van beiden zijn. Een professioneel meubelmaker is de aangewezen persoon om een meubel op maat te maken. Een meubel waarin zowel boeken als vazen kunnen worden neergezet. Dit kast-meubel zal op een speciale plek komen en dus voorzien moeten zijn van de juiste maten. Wat jij voor ogen hebt kan door een meubelmaker gerealiseerd worden. Samen maak je een ontwerp, waarna de kastenmaker op vakkundige wijze aan de slag gaat.

Van tv-meubel tot inbouwkast

 

Voor elke kast of meubel kun je terecht bij de meubelmaker, die meubels op maat maakt. Het tv-meubel is meestal zo gesitueerd dat je er van een aantal kanten op kunt kijken. De tv moet immers goed overzichtelijk neergezet worden en dus een centrale plek in je woonkamer innemen. Het laten maken van een tv-meubel kent verschillende mogelijkheden. Het belangrijkste is, dat dit meubel bij de rest van het interieur moet passen. Kleur en materiaal moeten overeenkomen met de rest van de inrichting.

Laag tv-meubel

Wanneer je kiest voor een laag tv-meubel zul je de flatscreen hoogstwaarschijnlijk boven dit meubel aan de muur bevestigen. Wel even goed kijken of de muur dit aankan. Een laag tv-meubel kan gecombineerd worden met legplanken en kastjes.

Zwevend tv-meubel

Een zwevend meubel zal altijd aan de muur worden bevestigd. Dit geeft het interieur een strakke, moderne look. Je flatscreen kan boven dit meubel worden opgehangen. Een zwevend tv-meubel wordt door de vakman prima op maat gemaakt. De wand waar dit meubel aan moet worden bevestigd moet echter wel sterk genoeg zijn.

Inbouwkast

 

Eén van de meubels die het meest op maat worden gemaakt, zijn de op maat tafels en inbouwkasten. Is ruimtebesparend en heeft veel opbergmogelijkheden. Deze kasten worden meestal van plafond tot vloer ingebouwd. Er gaat op deze manier niets verloren aan ruimte en heeft tevens een luxe uitstraling.

Open en gesloten kasten

Open inbouwkasten worden meestal gebruikt voor een inloopkast/kamer. Echt heel prettig om je garderobe in één oogopslag te zien, maar trekt wel veel stof aan.

Gesloten inbouwkasten zijn meestal voorzien van schuifdeuren. Deze nemen de minste ruimte in. Het nadeel van een schuifdeursysteem is het niet tegelijkertijd openen van alle kasten.

Een kast met draaideuren is de goedkoopste optie maar kost veel meer ruimte dan schuifdeuren. Toch zijn inbouwkasten met draaideuren nog steeds het meest populair.

Voordelen van meubels op maat laten maken

 

Meubels op maat laten maken, heeft vele voordelen. Kasten op maat zijn minimalistisch, ruimtebesparend en praktisch. Ze zijn helemaal naar eigen inzicht ontworpen en gemaakt van materiaal en kleuren wat jij mooi vindt. Inbouwkasten zijn ook hygiënischer omdat er geen stof verzamelt boven op de kasten. Maatwerk kan ook in de keuken of badkamer worden toegepast.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Zoek je informatie over het uitzoeken van tafels of wat toffe modellen zijn? We nemen het met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ onlinetafelkopen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden