online tafelkopen

Match je vloer met jouw meubels

Geplaatst op

Of het nou gaat om je eigen woonruimte of een bedrijfspand, de vloer en de meubels bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling van de inrichting. Je hebt vast wel eens een ruimte gezien waar het verkeerde voorbeeld werd gegeven met meubels die niet bij elkaar pasten en ook een vloer die zeer versleten was. Dat blijft je dus bij op een negatieve manier. Zorg daarom voor een representatief interieur en combineer je meubels en je vloer op de juiste manier.

Kleuren en patronen

Opvallende kleuren en patronen mogen gerust in een interieur. Maar met te veel hiervan sla je de plank juist mis. Zorg daarom voor de juiste balans. Heb je een grote hoekbank in de huiskamer met een opvallend patroon? Kies dan voor een effen vloer, het liefst in een neutrale kleur. Meubels en een vloer in dezelfde tint kan natuurlijk ook, maar zorg dan wel voor een licht kleurverschil. Bijvoorbeeld dat je in dit geval kiest voor een vloer die een tint donker is. Als alles in dezelfde kleur is, valt alles weg tegen elkaar. En dan heb je grote kans dat je woonruimte of kantoor juist weer heel erg saai wordt.

Verschillende coatings

Je kan er dus ook voor kiezen om meubelen in een neutrale kleur aan te schaffen en de vloer juist wat meer op te laten vallen. Dit kan je doen door een coating over je vloer aan te laten brengen. Zo heb je een epoxy vloercoating. Deze is beschikbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Met deze coating is het zelfs mogelijk om bijvoorbeeld jouw bedrijfslogo in de vloer te verwerken. Je kunt daarnaast kiezen voor een matte of hoogglans afwerking. Een andere optie is de betoncoating vloer. Hierdoor lijkt het net alsof er echt beton op de vloer ligt, maar heb je door de samenstelling van de vloer juist geen last van koude voeten. Deze coating is overigens ook een prima oplossing als je een snelle oplossing wilt voor een betonvloer die niet meer representatief is. Er wordt zo een nieuwe laag aangebracht. Een ander voordeel van deze twee coatings is dat het geheel naadloos is en dus eenvoudig schoon te houden.

Snelle oplossing

Heb je op het moment meubelen in een neutrale kleur en een houten vloer in je woonruimte of kantoor? Met deze combinatie is niet heel veel mis, maar saai is het wel. Dit kan je snel en eenvoudig oplossen door een vloerkleed aan te schaffen. Met het bovenstaande voorbeeld is een rood vloerkleed met een leuke print een goede optie. Maar een andere kleur is natuurlijk ook mogelijk als rood niet jouw smaak is.  Zit je niet te wachten op een vloerkleed in de kamer? Dan zijn accessoires voor de banken en stoelen, zoals kussen en plaids, ook nog een optie.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Zoek je informatie over het uitzoeken van tafels of wat toffe modellen zijn? We nemen het met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ onlinetafelkopen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden