online tafelkopen

Houten design meubels

Geplaatst op

Indien men een huis helemaal af wil maken met een natuurlijke look dan kan dat met houten design meubels. Hout is een warm materiaal dat op veel creatieve manieren toegepast kan worden. Men kan het lakken om de oorspronkelijke patronen van houtnerven te laten zien. Zelfs de vormen van de oorspronkelijk boom kunnen behouden worden om een unieke en natuurlijke uitstraling te geven. Er zijn dus vele toepassingen waarvan wij er een aantal hieronder laten zien.

Tafels, stoelen, banken, kasten lenen zich allemaal voor hout als sfeermaker in huis. Doordat hout gemakkelijk te bewerken valt kunnen er fraaie patronen en reliëfs in aangebracht worden. Verder zijn houten tafels en meubels ook erg geschikt voor buitenshuis. In de tuin passen houten meubels en tafels vanwege de natuurlijke indruk die het maakt. De eigenschappen van hout maken dit overigens erg geschikt in de winter waardoor het niet al te koud aanvoelt.

Fraaie vormen voor meubels

Er zijn verschillende toepassingen van natuurlijke materialen. Voor stoelen kan men bijvoorbeeld kiezen voor een massieve houten vorm voor een strak design. Aan de andere kant kan men riet of een vergelijkbaar materiaal nemen voor een luchtiger indruk. Wat betreft banken en kasten zijn er ook tal van toepassingen. Men kan kiezen voor strakke vormen, maar men kan ook kiezen voor oppervlakten met reliëf wat men bij een meer ouderwetse stijl terugziet. Daarnaast zijn er werkelijke creatieve kunstwerkjes van hout waarbij spannende organische vormen zijn verwerkt in bijvoorbeeld een televisie- of boekenkast wat een echte aandachttrekker in huis zal zijn.

Houten tafels

Houten tafels lenen zich uitstekend voor strakke designs, maar tegelijkertijd zijn ze ook erg geschikt voor natuurlijke ontwerpen. Denk daarbij aan half afgewerkte tafelbladen waarbij de originele look van de bast van de boom nog in terug te zien is. Er zijn dus vele houten designs te kennen om een woning in allerlei stijlen af te werken. Het bijhouden van lak of verf is echter wel iets waar men rekening mee moet houden.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Zoek je informatie over het uitzoeken van tafels of wat toffe modellen zijn? We nemen het met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ onlinetafelkopen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden