online tafelkopen

Hoe creëer je een uniek kastinterieur?

Geplaatst op

Je hebt je droomkast gevonden. Een mooi meubel dat past bij je woning, je persoonlijkheid en je stijl. Maar hoe richt je hem in? En hoe haal je het maximale uit je opbergruimte?

Een inrichting voor elke kast

Of je nu een complete inloopkast gaan inrichten, of een blikvanger zoekt voor je wandkast in de woonkamer, de inrichting van je kast is bepalend voor de uitstraling en het gebruiksgemak. Het begint bij het in kaart brengen van wat je zoekt in een kast. Een uniek deel van je inrichting waar je pronkstukken uit je leven in tentoonstelt? Of juist een praktische kast waarin je veel slingerende spullen uit het zicht in kwijt kunt? Maak dus voordat je gaat ontwerpen en winkelen een plan. Wat moet er in de kast? Wil je kleding ophangen of vouwen? Deuren van glas of juist dicht? Ga je voor lades, opbergbakken of mandjes? Wil je stukken uitlichten en zo ja, doe je dat dan met externe spots of lampjes in de kast?

Plannen en shoppen

Een uniek kastinterieur is een interieur dat past bij jouw wensen, stijl en de rest van je woning. Kleur en materiaalgebruik bepalen voor een groot deel de uitstraling van je kast. Nadat je weet wat er in de kast moet komen kun je dus gaan shoppen. Denk bij je inrichting van de kast ook aan de veiligheid. Het kan heel prettig zijn om je sokken in een la op ooghoogte te hebben, maar hierdoor verandert het zwaartepunt van de kast wel. Probeer dus de zware lades, rekken en manden op de bodem te plaatsen. Hoewel gaatjes in de zijkant van de kast niet heel mooi zijn, is het wel praktisch om rekening te houden met de toekomst. Misschien heb je straks voor je werk wel maatpakken nodig, of ga je een nieuwe boekenreeks sparen. Het is dan prettig om je indeling wat te kunnen aanpassen aan je nieuwe wensen.

Kant en klaar

Een kast op een unieke manier van een passend interieur voorzien kan ook bij een low- budget kant en klare kast. Met nieuwe handgrepen, spannende knopjes en een ledstripje, kun je de kast al van een andere look voorzien. En wat dacht je van het behangen van de achterwand? Zaken die goedkoop zijn, maar de kast wel laten passen bij jouw wensen. Door mandjes, mini ladekastjes, extra schappen en glasplaatjes, maak je de kast uniek en op maat. Dus snuffel online naar inspiratie, struin kringloopwinkels af voor leuke objecten en steek je handen uit de mouwen. Het is tijd om je kast een make-over te geven!

Bron: 123vrijwonen.nl

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Zoek je informatie over het uitzoeken van tafels of wat toffe modellen zijn? We nemen het met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ onlinetafelkopen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden