online tafelkopen

Het vinden van een goed hoofdkussen

Geplaatst op

Een goede nachtrust is het halve werk. Zonder een goed hoofdkussen ben je nergens en sta je nooit helemaal fris en fruitig op. En dat wordt toch elke dag opnieuw van je verwacht. Bij het zoeken van het geschikt kussen komt best het een en ander kijken. Belangrijk zijn onder meer je slaaphouding en het materiaal waarvan de hoofdkussens zijn gemaakt. Onderschat het belang van een goed kussen in elk geval nooit. Het is wellicht wel het belangrijkste onderdeel van het bed. Uiteraard is het kiezen van een hoofdkussen natuurlijk een kwestie van smaak vooral. Van persoonlijke voorkeur.

Houd de basisprincipes van de slaaphouding aan en je zit vrijwel altijd goed

Je kunt bij de keuze van een goed hoofdkussen wel uitgaan van een aantal basisprincipes. Een daarvan is dat als je op je buik slaapt, je vaak een hoofdkussen kiest dat platter en zacht is. Ben je echter iemand die op de zij slaapt dan wil je vaak een vooral stevig en dik kussen. Behalve deze feiten is vooral de keuze voor het materiaal doorslaggevend bij de aankoop van een geschikt hoofdkussen. De een wenst een kussen dat hij of zij naar hartenlust kan vervormen, een ander wil juist een kussen dat steeds in vorm blijft,

De hardheid wordt bepaald door het vulgewicht en de verhouding tussen dons en veren

Een donzen kussen geldt daarbij nog steeds als een kussen dat erg populair is. Kies je voor een vulling van dons, dan heb je een zacht kussen tot je beschikking. Kies je echter voor veren, dan is je kussen eerder hard. Hoe hard je kussen precies is, is sterk afhankelijk van het zogenaamde vulgewicht en de verhouding die toegepast wordt tussen dons en veren. Behalve een donzen hoofdkussen kun je ook kiezen voor een wollen kussen. De katoenen tijk die is gevuld met wolbolletjes heeft steevast een sterk ventilatievermogen. Dit kussen geldt dan ook als ideaal voor mensen die veel transpireren gedurende hun slaap. Op een wollen kussen namelijk, slaap je altijd droog.

Dit kussen valt al snel terug in zijn eigenlijke vorm en is lastig vouwbaar

Een synthetisch hoofdkussen dan, ook al een kussen waarop veel mensen elke nacht opnieuw prima kunnen slapen. Een dergelijk kussen van met name polyester en opgevuld met andere kunstvezels is zacht en licht. Het is echter wel zo dat dit kussen niet lang in de door jou gewenste vorm blijft. Hoe je ook buigt en kneedt, steeds valt dit kussen terug in zijn oude vorm. Je zou ook nog kunnen kiezen voor een hoofdkussen van schuim. Deze kussens zijn ergonomisch. Dat houdt in dat ze je steeds de beste ondersteuning bieden, zeker aan de nek en je hoofd.

En anders is er nog het kussen met natuurlijk rubber

Mocht je nou nog niet jouw perfecte hoofdkussen gevonden hebben, dan zou je nog een kussen gevuld met natuurlijk rubber kunnen overwegen. Deze vulling is sterk in opkomst en geldt als een kussen dat het beste van verschillende kussens combineert tot een redelijk compleet kussen.  

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Zoek je informatie over het uitzoeken van tafels of wat toffe modellen zijn? We nemen het met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ onlinetafelkopen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden