Het kiezen van de juiste vloer voor uw interieur

Posted by on juli 4, 2018 in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Het kiezen van de juiste vloer voor uw interieur

Een nieuwe vloer kiezen is echt niet makkelijk. Ga je voor een houten vloer, laminaat, tapijt of tegels? Er is zoveel keuze! Het is belangrijk dat de vloer die je kiest, past bij het interieur. De vloer maakt meestal het hele plaatje compleet als het op interieur aankomt. Wij zetten wat inspiratie tips op een rijtje!

Het materiaal.

Er zijn veel verschillende soorten materiaal waar je tussen kan kiezen als het op vloeren aankomt. Waar je rekening mee moet houden is dat het materiaal van de vloer, moet passen bij de rest van je interieur en kleuren in de woning.  Laminaat is een van de populairste type vloeren van het moment, laminaat is goed te combineren in een moderne woning. Daarbuiten is laminaat ook geschikt voor elke kamer, zelfs voor keukens of badkamers!

Er is natuurlijk niets zo authentiek als een echte houten vloer. Een eikenhouten vloer creëert een klassieke en warme uitstraling, en is goed te combineren met warme en zachte tinten in uw interieur. Daarbuiten is eikenhout ook geschikt voor vloerverwarming.

De kleuren

De kleur van de vloer is natuurlijk ook erg belangrijk. De kleuren in uw interieur hebben namelijk veel effect op hoe groot en licht uw woning oogt, kleuren kunnen zelfs invloed hebben op de gemoedstand! In de woontrends van 2018 zien we dat grijs, wit en bruin de populairste keuzes zijn voor vloeren op het moment.

Grijs staat voor neutraliteit, en oogt modern, goed te combineren met fellere kleuren en warme tinten. Wit geeft de woning en frisse uitstraling, en voegt een serene sfeer toe in uw interieur. Wit is praktisch te combineren, bijvoorbeeld met pastelkleuren of koele tinten in meubilair of decoratie. Kies voor een witte vloer als u uw ruimte en rust wilt creëren in uw woning. Bruin, daarentegen, is een klassieke en warme kleur, omdat het een wat donkere kleur is zou bruin zorgen voor een intiemer effect in de woning.

Overige decoratie

Het mooiste is, als de kleur of het materiaal van de vloer terugkomt in andere decoratie van het huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wanddecoratie, of meubilair.

Interieur gaat om het totaalplaatje, en daarom is het belangrijk dat je tinten die je gebruikt bij elkaar passen.  Denk bij grijs laminaat bijvoorbeeld aan moderne kunst met felle kleuren, en bij een bruine houten vloer staan bordeauxrode woonaccessoires het beste!