Eettafels

Wilt u gezellig aan een grote eettafel eten met meerder personen of wilt u juist een kleinere, knusse eettafel? Tegenwoordig is een eettafel niet alleen om aan te eten maar ook om na te tafelen of huiswerk aan te maken. Een eettafel moet niet alleen stijlvol zijn maar ook praktisch. Er zijn veel factoren die kunnen verschillen bij een eettafel, namelijk:

  • De vorm
  • De afmetingen
  • De kleur
  • Het materiaal
  • De prijs

 

De vorm

Een eettafel is een echte eyecatcher die op veel verschillende manieren kan worden gecombineerd met verschillende stoelen, accessoires op de tafel of verlichting boven de tafel. Een eettafel kan rond zijn maar ook ovaal, vierkant of rechthoekig. Het is maar net wat het beste bij uw interieur past.

De afmetingen

Als u de eettafel als een soort centraal punt in uw huis wilt, om echt aan te leven en te werken kunt u kiezen voor een grote eettafel. Het is dan wel van belang dat de tafel van het juiste materiaal is dat goed tegen slijtage kan. Als u een wat kleiner huis heeft of geen behoefte heeft aan een grote tafel kunt u ook kiezen voor een wat kleinere, bescheiden eettafel. Als u voor de juiste grootte kiest en de tafel op een goede plek in uw huis zet kan dit heel sfeervol zijn maar niet te overheersend zijn.

 

De kleur

Indien u niet al te opvallende kleuren in uw huis heeft kan het heel leuk zijn om uw eettafel een opvallende, lichte kleur te geven. Dan valt die echt op. Als u het liever wat neutralen wilt houden kunt u ook voor een mooie houtsoort kiezen.

De prijs

De prijs van uw eettafel is natuurlijk ook heel belangrijk, bent u bereid veel geld eraan uit te geven of wilt u een wat goedkopere eettafel. Beide is mogelijk, er zijn heel veel mooie eettafels voor een prima prijs.