online tafelkopen

De schuurwoning: authentiek en toch modern

Geplaatst op

Recentelijk is het een steeds populairdere keuze voor nieuwbouw: de schuurwoning. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een woning met de uiterlijke kenmerken van een authentieke, landelijke schuur.

 

Hoewel dat in eerste instantie niet erg huiselijk klinkt, is het tegendeel waar. De woningen hebben vaak een warme, gezellige uitstraling, maar zijn tegelijkertijd erg modern: de ideale combinatie dus.

 

Authentiek en modern in één

Een schuurwoning heeft een landelijke uitstraling. Het kan een rietdak hebben, maar ook een modern dak met dakpannen. Karakteristiek is dat het ontwerp op het eerste oog meestal vrij simpel is: een rechthoekige woning met een simpel puntdak dat vaak enigszins uitsteekt aan de randen.

 

Toch is een schuurwoning allesbehalve ouderwets, want in veel gevallen zijn het zelfs zuinigere huizen dan andere woningen. Veel bouwbedrijven kiezen voor een bouwmateriaal dat energiezuinig is, goed geïsoleerd is en lang meegaat.

 

Ook kunnen schuurwoningen prima gebruikt worden voor de plaatsing van een warmtepomp en zonnepanelen, zodat je de mogelijkheid hebt om een (bijna) energieneutrale woning te krijgen.

 

De bouw van een schuurwoning

Een groot voordeel is dat een schuurwoning vaak vooraf al deels is gefabriceerd. Een dergelijke prefab woning kan bijzonder snel gebouwd worden, soms binnen enkele dagen.

 

Hoewel vervolgens nog de afwerking en het werk binnen moet plaatsvinden, betekent dit dat je aanzienlijk sneller kunt gaan wonen in je huis dan het geval is bij veel andere nieuwbouwprojecten.

 

Schuurwoningen kunnen een houten buitenkant hebben, maar ook (deels) bakstenen, afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever. Bovendien is het mogelijk om een grote glaspartij te laten plaatsen voor een mooi uitzicht en optimale lichtinval.

 

Vanwege de landelijke oorsprong van schuurwoningen, worden de huizen vooral gebouwd in dunbevolkte gebieden, maar de huizen zien we ook steeds vaker in stedelijke gebieden.

 

Een schuurwoning leent zich uitstekend voor een gemixte inrichting van landelijk en modern, met bijvoorbeeld een ruwe houten tafel, strakke banken en veel houten elementen elders in het meubilair en interieur.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Zoek je informatie over het uitzoeken van tafels of wat toffe modellen zijn? We nemen het met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ onlinetafelkopen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden