online tafelkopen

De mooiste tuintafels van 2018

Geplaatst op

Wat zijn de mooiste tuintafels van 2018? Welke eigenschappen bezitten de mooiste tuintafels van 2018? Er zijn talloze tuintafels in alle soorten en maten.  Zo is er voor elke tuin wel een geschikte tafel te vinden. Lees hier snel verder en bekijk de mooiste tuintafels!

 

Aluminium tuintafels


De tafel is vaak de eyecatcher van je tuin. Het materiaal aluminium wordt tegenwoordig gebruikt bij bijna alle soorten tuinmeubelen. Loungesets, tuinsets, tuinstoelen zijn allemaal verkrijgbaar in aluminium. Zo zijn er dus ook  aluminium tuintafels. Aluminium is een metaalsoort welke erg licht is, zeer sterk is, slijtvast is en corrosiebestendig is. Zo heb je dus een tuintafel welke zeer onderhoudsvriendelijk is en waar je jarenlang van kan genieten. Het aluminium materiaal wordt logischerwijs gecombineerd met een tafelblad van een ander materiaal. Zo zijn er aluminium tuintafels met glasplaten en polywood tafelbladen. Of kies bijvoorbeeld voor een tuintafel voorzien van natuursteen of een duurzaam composiet.  De tuintafels zijn verkrijgbaar in vierkante of rechthoekige vormen en de tafelbladen variëren in groottes van 100 tot 180cm. Je lees het misschien al wel, aluminium tuintafels zijn zeer vriendelijk in onderhoud en zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten en kleuren.

 

Natuursteen tuintafels


Op zoek naar nog meer natuur in je tuin? Kies een natuurstenen tuintafel. De meest verkochte tuintafels zijn gemaakt van graniet. Graniet is een stollingsgesteente, gevormd door magma. Graniet heeft als groot voordeel dat het een sterke soort natuursteen is. Je kunt natuurlijk niet zomaar een stuk steen als tafelblad gebruiken, graniet wordt daarom voorzien van een bepaalde afwerkingsvorm. Zo zijn er tafelbladen van graniet met een licht reliëf, oftewel een structuur. Dit wordt een ‘satinado’ afwerking genoemd. Wanneer je een tafelblad koopt welke gezoet is  wordt het tafelblad gepolijst en heeft het een gladde afwerking. Een tuintafel met natuurstenen blad is vaak een aanschaf voor jaren. Over het algemeen heeft een natuurstenen tuintafel weinig onderhoud nodig. Wanneer je last hebt van vuil, wijn en vet vlekken is het verstandig om dit aan te pakken met een geschikte natuursteenreiniger. Deze natuursteenreiniger poetst de tafel weer wat op, zo kun je nog jarenlang van je mooie tuintafel genieten!

 

De mooiste teakhouten tuintafels


Naast aluminium en natuurstenen tuintafels zijn er natuurlijk ook nog steeds de houten tuintafels. Houten tuintafels zijn veelal gemaakt van teakhout. Teakhout is een houtsoort wat zijn oorsprong vindt in Zuidoost-Azië. Teakhout wordt gebruikt omdat het een sterke houtsoort is welke voor een houtsoort beter bestand is tegen weer en wind dan de standaard houtsoorten. Het mooie van een houten tuintafel is dat het karakter meegroeit met de jaren. Ook kun je de teakhouten tuintafels heel goed combineren met allerlei andere soorten tuinmeubelen. Hout blijft een natuurproduct en zo kun je alle kanten op met je tuintafel . Je kunt je tuintafel laten vergrijzen maar het is het populairst om je tafel goed schoon te houden en te beschermen tegen weersinvloeden, zo blijft je tafel mooi.

Zo zijn er voor teakhouten tuintafels goede reinigingshampoo’s en beschermingsproducten.  Met een teakhouten tuintafel koop je dus een kwaliteitstafel waarmee je alle kanten op kan.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Zoek je informatie over het uitzoeken van tafels of wat toffe modellen zijn? We nemen het met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ onlinetafelkopen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden