online tafelkopen

3 Tips om je woonkamer met je tuin te verbinden

Geplaatst op

De woonkamer met de tuin verbinden is verbinden is voor veel mensen erg moeilijk. Een gezellige huiskamer lukt vaak nog, maar wat moeten we met de tuin doen? Wij helpen je met de onderstaande tips.

Kies een grote transparante deuropening

Om je tuin eenvoudig bij de huiskamer te betrekken is het essentieel om de tuin goed vanuit huis te kunnen zien. Kies daarom voor openslaande deuren, vouwdeuren of een schuifpui met grote ramen. De grote ramen zorgen hierbij voor lichtinval in het huis en een doorkijk richting de tuin, de eenvoudige opening zorgt ervoor dat je ook door kunt lopen de tuin in.

Hout of tegelvloer doortrekken

Heb je tegels of laminaat in de huiskamer? In veel gevallen kun je het patroon eenvoudig doortrekken naar de tuin. Laminaat ook? Jazeker, met houtlook tegels kun je eenvoudig het patroon in de huiskamer nabootsen.

Het is belangrijk om niet exact dezelfde kleur tegels te kiezen omdat de lichtinval in huis zorgt dat de kleuren nooit helemaal overeen komen. Kijk daarom vooral naar de stijl en patronen die je terug wilt laten komen in je tuintegels.

Match de sfeer en stijl

Een eenvoudige manier om van je huiskamer en tuin tot één groot geheel te maken, is door de stijl en de sfeer van je huiskamer terug te brengen in de tuin. Wanneer je de huiskamer vol gezellige snuisterijen hebt, kun je deze ook in de tuin aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan vogelhuisjes, lampionnen, beeldjes en andere gezellige tuinaccessoires. Heb je een woonkamer met veel strakke vormen, kies dan ook in de tuin voor dezelfde design elementen en combineer deze voor de gezelligheid met een aantal grote planten.

Hulp nodig?

Lukt het je niet om één geheel te creëren? Vraag een ervaren hovenier of interieur ontwerper om advies. Er is altijd wel een specialist in de buurt te vinden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Zoek je informatie over het uitzoeken van tafels of wat toffe modellen zijn? We nemen het met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ onlinetafelkopen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden